Welke brievenbussen verdwijnen of blijven staan?

© ANP

PostNL haalt komende dagen 543 brievenbussen weg uit Limburg. De operatie duurt tot eind deze maand. In totaal blijven er 699 bussen staan.

Benti Banach

De operatie is het gevolg van de veranderende Postwet. De Tweede Kamer heeft ingestemd met die wet omdat er steeds minder brieven en kaarten worden verstuurd en ontvangen. Daarnaast versturen en krijgen we steeds meer pakketten. De maximale afstand van een woning tot een brievenbus bedraagt in de bebouwde kom nu duizend meter, in de oude situatie was dat vijfhonderd meter.

PostNL geeft aan met belangenorganisaties voor ouderen, gehandicapten en kleine kernen te hebben overlegd over de brievenbuslocaties. Niettemin wordt er op sommige plaatsen in de provincie geklaagd dat de vertrouwde bus is weggehaald. PostNL benadrukt dat brievenbussen niet zijn verdwenen. Alleen moeten mensen in veel gevallen iets verder lopen om hun brief te posten.

Klik hier voor een volledig overzicht van alle brievenbussen die blijkven staan, worden verwijderd of nieuw worden geplaatst in Limburg.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal