Een dode en tientallen gewonden na treinongeval in Leuven

Print
Bij een treinongeluk nabij een station in het Belgische Leuven is een dode gevallen en zijn 27 reizigers gewond geraakt. Dat bevestigen lokale autoriteiten aan VRT Nieuws.

De trein was onderweg naar de badplaats De Panne, toen hij net buiten het station van Leuven ontspoorde. ,,De trein ontspoorde toen hij het station Leuven uitreed, in de wisselzone", vertelde Infrabel-woordvoerder Frederic Petit. Daarbij kwam zeker één wagon op zijn zijkant terecht.

De brandweer van Zaventem en Brussel werd na het ongeval meteen opgeroepen voor hulp. Ondertussen hebben lokale autoriteiten het medisch rampenplan afgekondigd.
Oorzaak onbekend
?Van de 27 gewonden hebben er 24 licht letsel. 57 mensen die ook in de trein zaten, bleven ongedeerd. De oorzaak van de ontsporing is nog niet bekend. De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen in de buurt gebracht.


Volgens de Leuvense burgemeester Tobback zou het dodelijke slachtoffer opmerkelijk genoeg niet in de trein hebben gezeten. Dat zegt hij tegen VRT Nieuws. Verdere uitspraken wil hij daar voorlopig niet over doen. ,,Is het een wandelaar? Een spoorloper? Dat zal het gerechtelijk onderzoek moeten uitwijzen", aldus de burgemeester. Volgens Belgische media zou het dodelijk slachtoffer onder de gekantelde wagon liggen.Zijkant
Op een foto op Twitter is te zien hoe een wagon op zijn zijkant ligt. Volgens de gebruiker die de foto postte, zijn de hulpdiensten ter plaatse. Op de foto zijn ook politieagenten te zien.

Door het ongeval is het treinverkeer van en naar Leuven onderbroken. Het heeft ook gevolgen voor het treinverkeer in de rest van het land. Zo rijden er geen treinen tussen Leuven en Brussel-Noord, Aarschot en Mechelen. De schade is aanzienlijk en het kan nog wel even duren eer alles hersteld is. Of dat tegen maandag het geval zal zijn, is niet duidelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee