Wilders niet bij debat: 'Wat een ongelooflijk laaghartig tuig'

Print
Wilders niet bij debat: 'Wat een ongelooflijk laaghartig tuig'

Geert Wilders in Spijkenisse Afbeelding: AFP

PVV-leider Geert Wilders laat ook het tweede verkiezingsdebat bij RTL schieten. Eerder werd al duidelijk dat hij niet mee zou doen aan het zogeheten premiersdebat op 26 februari, maar nu schuift hij ook niet aan bij het debat dat een week later op 5 maart wordt gehouden.

Wilders laat via twitter weten ontstemd te zijn omdat zender RTL ‘zijn familie bij de campagne betrekt’. 

Laaghartig
,,Wat een ongelooflijk laaghartig tuig is RTL Nieuws om mijn familie bij de campagne te betrekken. Walgelijk'', liet Wilders via Twitter weten. De zender had een interview met zijn broer Paul Wilders die onder andere zei zijn jongere broer niet tegen kritiek kan. Zo zei hij: ,,Wie Geert tegenspreekt, heeft afgedaan. Familie of niet."

 

Tegenstander
Paul Wilders is al jaren een uitgesproken tegenstander van de ideeën van zijn broer. Iets wat hem naar eigen zeggen al diverse malen op bedreigingen is komen te staan. Zo zou hij een keer zijn opgewacht door een groepje mannen met knuppels.

Lees ook: 'Twee miljoen PVV-kiezers voelen zich eenzaam'

Lijsttrekkers
Wilders zegde vorige week ook al het 'premiersdebat' bij RTL Nieuws af, net als overigens VVD-leider Mark Rutte. Dat gebeurde omdat daar meer deelnemers voor zouden worden uitgenodigd dan eerder was afgesproken. Voor het Carrédebat zouden de lijsttrekkers van de acht grootste partijen worden uitgenodigd.

Rutte
Wilders doet nu nog maar mee aan twee tv-debatten. Op 13 maart gaat hij bij EenVandaag rechtstreeks in debat met VVD-leider Mark Rutte. En een dag later doet hij mee aan het slotdebat bij de NOS. Dan treedt hij in het strijdperk tegen PvdA-leider Asscher.