Nieuwe stichting voor behoud historie in Weert

Het bestuur van de Erfgoedstichting Weert: v.l.n.r. Mart Bukken, Vincent van den Berg en Hub Kremers.  © Stefan Koopmans

De historie van Weert mag niet verloren gaan. Integendeel, ze moet gepromoot worden en overblijfselen uit het verleden moeten gekoesterd worden. Om dat te bewerkstelligen is in Weert onlangs een stichting opgericht voor het behoud en promotie van de historie.

Leon Janssen

De Erfgoedstichting Weert heeft daarvoor een aantal concrete projecten op het oog. Zo wil ze de oude laad- en loskraan van het voormalige Landbouwbelang opknappen en herplaatsen; de oude waterput die onlangs is gevonden in de bodem van de Markt in oude luister herstellen en de monumentale tunnel bij het station in Weert in oude glorie terugbrengen.

AdviesDe stichting heeft echter nog tal van andere ideeën en wil gevraagd en ongevraagd advies geven over historische gebouwen en plekken in Weert.

De stichting bestaat uit voorzitter Hub Kremers, secretaris Vincent van den Berg en penningmeester Mart Bukkems. Als het aan hen ligt wordt het bestuur versterkt met nog een aantal nieuwe leden die de historie van Weert een warm hart toedragen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal