Altijd al met Willem-Alexander en Máxima willen dineren? Dit is je kans

Koning willem-Alexander en koningin Máxima.© ANP

Altijd al willen weten hoe de koning zijn piepers eet? Willem-Alexander viert 27 april 2017 zijn 50e verjaardag en die gelegenheid grijpt hij aan om 150 jarigen - die op die dag ook een kroonjaar bereiken - te ontvangen voor een feestelijk diner op het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Redactie

Koninklijk dineren was nog nooit zó dichtbij. Nederlanders die zelf ook een kroonjaar (een jaar waarin een door vijf deelbaar jubileum wordt gevierd) vieren op de verjaardag van de koning, maken kans op een etentje met Koning Willem-Alexander. Koningin Máxima is ook van de partij. Het feestelijke diner zal plaatsvinden op 28 april. Na het diner wordt het Paleis 50 uur onafgebroken opengesteld met een bijzondere programmering voor het publiek.

De koning zelf heeft er in elk geval zin in. ,,Mijn vrouw en ik verheugen ons erop'', laat Willem-Alexander weten in een filmpje, dat vandaag online werd geplaatst door Het Koninklijk Huis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via wa50.nl. Uit alle aanmeldingen worden de 150 gasten via loting geselecteerd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal