Kan Sittardse 'seksdeurwaarder' wel vervolgd worden?

© RTL Late Night

Advocaat Ivo van de Bergh van 'seksdeurwaarder' Hans K. heeft in de uitzending van Undercover in Nederland van zondagavond "geen strafbare feiten gezien".

Annelies Hendrikx

Wat zijn cliënt heeft gedaan, "kan natuurlijk niet als gerechtsdeurwaarder, daar zijn we het allemaal over eens. Maar in strafrechtelijke zin heb ik daar weinig gezien." Via verborgen camera's was te zien was hoe K. een schuldenares geld bood in ruil voor seks.Dertien meldingen
De politie Limburg heeft nu in totaal dertien meldingen binnen over de 'seksdeurwaarder'. De politie gaat die allemaal bekijken; het openbaar ministerie besluit dan of het eventueel tot vervolging overgaat.

Geschrapt
Hans K. is inmiddels op eigen verzoek geschrapt uit het register van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders, bevestigt voorzitter Wilbert van de Donk. 

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal