CDA wil centrum alsnog gereed voor WMC

© Bas Quaedvlieg

Het CDA in Kerkrade heeft een motie ingediend om het centrum toch ‘WMC-gereed’ te krijgen. Er wordt met name ingezet op het gebruik van het nieuwe theater.

Ruben van Erp

Volgens de partij zou de bouwvertraging die er nu is mogelijk ingelopen kunnen worden door in de weekenden en op verplichte feestdagen zo veel als mogelijk door te werken. WeekendenIn de berekening van de partij wordt de vertraging bij het theater geschat op circa dertig werkdagen. Door vanaf 1 maart zeventien zaterdagen en zondagen te werken zou de langere bouwtijd moeten kunnen worden opgevangen. Bespreken Of het idee van het CDA een uitkomst biedt, kan wethouder Huub Wiermans nog niet zeggen. "Ik kan inhoudelijk nog niet reageren. We hebben de stukken aan onze partners voorgelegd en gaan dat samen voor de raadsvergadering van woensdag in de stuurgroep bespreken. Dan weet ik meer.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal