Forse strafeisen voor drugslab in Well

© Gé Hirdes

Vier verdachten (drie Brabanders en een 31-jarige Roermondenaar) in de zaak om een in Well opgerold drugslab hebben maandag in de rechtbank in Roermond vier jaar cel horen eisen.

Pieternel Kellenaers

Het amfetaminelab werd bijna twee jaar geleden per toeval ontdekt. Dat kwam door toedoen van een 24-jarige Eindhovenaar die om nog onbekende reden op de vlucht sloeg en een huis binnen drong. Vanwege deze huisvredebreuk is tegen hem een celstraf van 4,5 jaar geëist. Een zesde verdachte, de 31-jarige Mike van V. uit Valkenswaard, heeft als huurder van de woning waarin het drugslab is aangetroffen, 18 maanden cel tegen zich horen eisen.BebloedDe zaak is aan het rollen gekomen toen op 26 maart 2015 de bebloede Eindhovenaar in Well op de Rijksweg is gevonden. Getuigen zagen mannen verderop bij de Bergweg de bossen in rennen. Na een grote klopjacht door de politie zijn de vier mannen opgepakt en is in een woning aan de Bergweg een amfetaminelab aangetroffen. De huurder van het pand is ruim een week later door de politie opgepakt vanwege diens vermeende betrokkenheid bij het drugslab.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal