Vader en 8-jarige zoon gaan viraal met LEGO-filmpje over carnaval

© Youtube

Dennis Beelen uit Weert heeft samen met zijn zoontje Jesper van 8 een carnavalsoptocht nagemaakt met LEGO.

Redactie

Praalwagens, een stadje met tientallen toeschouwers. Werkelijk aan alles hebben Dennis en Jesper gedacht. Het heeft de twee, inmiddels woonachtig in het Brabantse Oss, veel tijd gekost.

Stadje
"We hebben niet alles in een keer gemaakt, dus ik kan niet precies aangeven hoe lang we ermee bezig zijn geweest", vertelt Beelen aan Omroep Brabant. Het meeste werk zat volgens hem in de bouw van het stadje. "Ik denk dat ieder huis zo'n twee à drie dagen heeft gekost. En dit hebben we over een aantal weekenden verspreid. De wagens en het filmpje hebben we in een weekend gedaan.”Internethit
Het filmpje is inmiddels een half miljoen keer bekeken via Facebook. De reacties onder de video zijn lyrisch. Het is niet het eerste LEGO-filmpje van Beelen dat viraal gaat. Zo had hij eerder al een internethit te pakken met een filmpje over de gouden turnoefening van Epke Zonderland en een winnende race van Ranomi Kromowidjojo op de Olympische Spelen in 2012. 

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal