Maarheeze is Limburgse automobilist meer dan zat

© ANP Olaf Kraak

Gek worden ze van het dagelijkse sluipverkeer in hun straten. De inwoners van Maarheeze zijn het helemaal zat, zo bleek maandagavond tijdens een inloopavond over de files op de A2 tussen Nederweert en Eindhoven. Files die vooral door automobilisten vanuit Limburg worden ontweken door dwars door de dorpskern te rijden.

Paul Bots

“Tussen zeven en negen ’s morgens kan ik mijn oprit niet eens meer af door al het sluipverkeer in mijn straat,” stelt Karel Boonen. Hij pleit voor een blokkade op de weg die auto’s vanuit Limburg dwingt om voor Maarheeze weer de snelweg op te gaan en aan te sluiten in de file. Dennis van Tuil en Karim Wouters worden ‘helemaal gek’ van de auto’s die ’s ochtends door hun straat rijden alsof ze op de snelweg rijden. Tachtig tot honderd kilometer per uur, op een straat waar een maximum van vijftig geldt.

Gebruikers en omwonenden van de A2 mochten maandagavond hun voorstellen voor verbetering indienen bij Rijkswaterstaat. Er loopt een onderzoek naar oplossingen, en de ideeën van burgers worden daarin meegenomen. Of er ook daadwerkelijk wordt ingegrepen, is een kwestie van geld en tijd. De aanleg van een extra rijstrook bijvoorbeeld zal nog jaren op zich laten wachten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal