Henk Krol zingt alle 'vastelaovendliedjes' mee

© ANP

Lijsttrekker Henk Krol van 50 Plus kan vrijwel alle Venlose vastelaovendliedjes meezingen. Dat zei hij vanavond in De Wereld Draait Door Lagerhuis.

Genaud Molin

In de uitzending die in het teken van de verkiezingen staat, werd onder andere gedebatteerd over de stelling dat carnaval bij de integratie van vluchtelingen hoort.Sympathiek maar lachwekkendKrol vindt het idee dat vluchtelingen uit Heerlen carnavalsles krijgen sympathiek, maar wel lachwekkend. Volgens hem zijn er belangrijkere onderwerpen waarop ingezet moet worden.Lees ook: Inburgeraars vieren carnaval met stadsprins Heerlen

MeezingenKrol woonde een tijdje in Venlo. Toen debatleider Paul Witteman vroeg of Krol er ook carnaval heeft gevierd antwoordde de lijsstrekker van 50 Plus bevestigend. 'Ik kan alle liedjes meezingen.' Als voorbeeld noemde hij 'As de sterre dao baove Straole'.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal