De Zorggroep is op zoek naar Poolse zusters

© Istock

De Zorggroep is op zoek naar Poolse zusters. Het gaat om vrouwen die in Polen zijn opgeleid voor de zorg, maar die vaak vanwege de slechte beloning naar Nederland vertrokken om seizoenarbeid te verrichten.

Peter Heesen

De Zorggroep, een instelling die in Noord- en Midden-Limburg vooral zorg aan ouderen biedt, verwacht deze vrouwen in maanden of zelfs weken klaar te kunnen stomen voor het werk in verpleeg- en verzorgingshuizen alsmede de thuiszorg.Daarbij wordt ervan uitgegaan dat weinig nodig is om de medische vaardigheden en de Nederlandse taalbeheersing op het vereiste niveau te brengen. Directeur Theo Mennen van De Zorggroep noemt de speurtocht naar Poolse verpleegkundigen en verzorgenden één van de maatregelen om het nijpend personeelsgebrek in de zorg te verminderen.Directeur Leon Lemeer van Zorg aan Zet, een regionale arbeidsmarktorganisatie, zegt ook dat het niet „dé oplossing is, maar wel een mooie bijdrage”.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal