Na 1,5 jaar vervolg zaak-Edelchemie

Print
Na 1,5 jaar vervolg zaak-Edelchemie

Afbeelding: ANP

De strafzaak tegen de directie van voormalig recyclingbedrijf Edelchemie in Panheel gaat na een oponthoud van een jaar en vier maanden in mei en juni verder.

Het oponthoud is in de ogen van advocaat Maurice Stassen van Edelchemie eigenlijk te lang. De rechtbank Limburg erkent dat het wel lang heeft geduurd voordat de zaak weer een vervolg krijgt. Meerdere zaken hebben volgens een woordvoerster een rol gespeeld bij het herhaalde uitstel. Een van de redenen is volgens haar ziekte van twee van de drie rechters.

Gecompliceerd
Eind mei en begin juni gaat de gecompliceerde milieuzaak verder bij de rechtbank in Roermond. Dan volgt ook de eis tegen de vier verdachten. Justitie verdenkt directeur Leo Nevels van Edelchemie van illegale opslag van afvalstoffen en handelingen waardoor bodemverontreiniging kon ontstaan.

Zorgen
Zijn vrouw en twee zonen verdenkt justitie er ook van dat door hun toedoen milieuverontreiniging kon ontstaan. De Edelchemiebaas gaf tijdens de zitting in januari vorig jaar aan dat hij vond dat zijn bedrijf altijd door de provincie is tegengewerkt. De provincie maakt zich zorgen over de bodemverontreiniging bij Edelchemie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →