Huizenprijzen nog altijd in de lift

Print
Huizenprijzen nog altijd in de lift

Afbeelding: ANP

De prijzen van koopwoningen in Nederland blijven stijgen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster blijkt dat in januari gemiddeld 6,4 procent meer moest worden betaald voor een huis in vergelijking met januari 2016.

 

De huizenprijzen laten al een paar jaar weer een stijgende lijn zien. Vergeleken met het dieptepunt van de woningmarkt in juni 2013 zijn huizen gemiddeld ruim 14,7 procent duurder geworden. De gemiddelde prijs van bestaande koopwoningen bevindt zich inmiddels weer op het niveau van januari 2006. In vergelijking met de piek in augustus 2008 zijn huizen gemiddeld nog wel krap 10 procent goedkoper.

Vrijdag werd al gemeld dat het aantal verkochte woningen in Nederland in januari met bijna 40 procent is gestegen vergeleken met een jaar eerder. In totaal wisselden er 16.555 huizen van eigenaar. De verkoopplus gold in alle provincies en voor alle type woningen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →