Goedkoopste huizen in Kerkrade, duurste in Mook

Print
Goedkoopste huizen in Kerkrade, duurste in Mook

Afbeelding: Google

Kerkrade was in 2016 de goedkoopste Limburgse gemeente om een huis te kopen. Dat berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De gemiddelde verkoopprijs in Kerkrade bedroeg vorig jaar 145.000 euro. De duurste gemeente in Limburg was Mook en Middelaar. Daar kostte een huis gemiddeld 269.000 euro.

Bloemendaal
Landelijk gezien was Bloemendaal net als in 2015 met 650.000 euro gemiddeld de duurste en het Groningse Pekela (128.000 euro) de voordeligste. Het prijsverschil tussen de duurste en de meest voordelige gemeente kwam vorig jaar dus uit op zo'n 522.000 euro. In de drie voorgaande jaren was dit verschil nog kleiner dan een half miljoen euro.

Kloof
De regionale verschillen in verkoopprijzen van woningen zijn al een paar jaar weer aan het toenemen. Dat heeft te maken met het aantrekken van de woningmarkt, waardoor er ook weer meer duurdere huizen verkocht worden. Van zo'n grote kloof als in 2008 is echter nog allerminst sprake, blijkt uit de statistieken van het CBS. Toen bedroeg het verschil tussen de goedkoopste en de duurste gemeente wel 694.000 euro. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →