Heerlen geeft geld voor begeleiden vechtscheiding

Print
Heerlen geeft geld voor begeleiden vechtscheiding

Afbeelding: ANP

Humanitas krijgt 11.500 euro om gezinnen te begeleiden die in een (dreigende) vechtscheiding verwikkeld zijn.

Vrijwilligers helpen via de zogeheten Begeleide Omgangs Regeling (BOR) alle gezinsleden om te voorkomen dat ruzie ontstaat of escaleert als een stel uit elkaar gaat. Het gaat om ‘lichtere gevallen’. Bij vechtscheidingen waarbij meer geweld voorkomt, worden professionals ingeschakeld. Daarvoor heeft Heerlen al eerder geld uitgetrokken in het kader van de uitvoering van de Jeugdwet.

Extra budget
Het geld dat nu naar Humanitas gaat, is voldoende om zes gezinnen te begeleiden. Als er meer geld nodig blijkt is de gemeente Heerlen bereid te bekijken of extra budget wordt uitgetrokken. Afgelopen jaar meldden zich vijf gezinnen voor hulp bij een (dreigende) vechtscheiding.   

De begeleide omgangsregeling bestaat al een aantal jaren. Sinds 2014 kan de rechter stellen die in een problematische scheiding verwikkeld zijn verplichten hieraan mee te werken.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →