OM eist zeven jaar cel voor man die partner als prostituee liet werken

Print
OM eist zeven jaar cel voor man die partner als prostituee liet werken

Afbeelding: Istock

Het Openbaar Ministerie heeft zeven jaar cel geëist tegen een 37-jarige man die zijn partner in de prostitutie liet werken. De man bedreigde haar, faciliteerde het werk en nam het verdiende geld af en dus maakte hij zich volgens het OM schuldig aan mensenhandel.

In 2011 kregen de verdachte Rachid el A. en het toen 26-jarige slachtoffer een relatie. In 2012 liet hij haar als prostituee werken in clubs en achter de ramen in Laren, Amsterdam en Den Haag. Daarnaast dreigde hij seksfilmpjes van haar te verspreiden en bedreigde hij haar met geweld. Het geld dat ze met het werk verdiende moest ze afstaan. Als ze niet genoeg verdiende, werd ze fysiek mishandeld. Ook moest ze de naam van de verdachte op haar lies laten tatoeëren.

Scherven
Volgens het OM hebben de gebeurtenissen nog altijd effect op het leven van het slachtoffer. "Ze probeert alle scherven uit die zwarte periode in haar leven langzaam bij elkaar te rapen, vol ongeloof over de dingen die ze heeft gedaan en heeft laten gebeuren. Vol ongeloof over de macht die de verdachte over haar had."

Omdat de verdachte weigert mee te werken aan psychologisch onderzoek en al eerder soortgelijke delicten pleegde, is een lange celstraf volgens het OM op zijn plaats. Ook eist de officier van justitie een schadevergoeding voor het slachtoffer van 60.000 euro. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →