Voetbalclub Bladella wil geroyeerde spelertjes snel weer laten voetballen

Print
Voetbalclub Bladella wil geroyeerde spelertjes snel weer laten voetballen

De jeugd van voetbalclub Bladella in Bladel tijdens de wekelijkse trainingsavond. Afbeelding: AD/Fotopersburo van de Meulenhof

De vier jeugdspelertjes van voetbalclub Bladella die weggestuurd waren omdat ze niet genoeg lootjes hadden verkocht, moeten snel weer op het voetbalveld staan.

Dat zegt jeugdvoorzitter Pim Lavrijsen vandaag op de website van de club. "Ik wil tot een compromis komen waarbij het vastgestelde beleid leidraad kan blijven en de jongens snel weer kunnen voetballen."

De voorzitter heeft de ouders van de spelertjes uitgenodigd voor een gesprek. "En misschien komt er nog wel een bloemetje voor die ouders omdat de problematiek van de vrijwilligers door hun actie weer eens nadrukkelijk op de kaart is gezet."

Lees ook: 'Dit gaat over de rug van onschuldige kinderen'

Lootjes

De voetballertjes van 10 en 11 jaar oud kregen vorige week te horen dat ze niet meer welkom waren bij de club. Het viertal verkocht te weinig lootjes voor de jaarlijkse Nieuwjaarsloterij. De verkoop is voor een deel van de jeugdleden verplicht om zo de kosten van de contributie te kunnen drukken. 

Het besluit om de jongens weg te sturen kreeg landelijk een storm aan kritiek te verduren. De sportclub ontving zelfs telefonische bedreigingen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →