'Ik was een waardeloze zoon, dakloos en crimineel'

Print
'Ik was een waardeloze zoon, dakloos en crimineel'

Afbeelding: John Peters

Hij kwam in opspraak toen hij een bot meenam van de MH17-plek. Michel Spekkers (33) over zijn leven als waardeloze zoon, ex-dakloze, ex-crimineel en politicus. ‘Als journalist zoek ik het extreme op’.

Spijt? Nee, dat hoor je mij niet zeggen. Maar ik geef toe dat mijn tweet met het woord vuilniszak in combinatie met de vliegramp MH17 een ongelukkige keuze was. Dat roept verkeerde associaties op. Terwijl het menselijke botje dat ik van de rampplek heb meegenomen omdat er nog twee passagiers niet geïndentificeerd waren, hooguit vijf centimeter was en netjes in een brillenkoker is vervoerd. De vuilniszak was voor stukken ijzer, plastic en printplaten. Ik heb alles netjes afgegeven op Schiphol, ook al beweert justitie dat ik ze stiekem binnen wilde smokkelen, daar zijn geluidsopnamen van. Het botje bleek trouwens van een reeds bekend slachtoffer. De familie heeft me nog benaderd om me te bedanken. 

Ik had nooit verwacht dat de zaak zo zou worden opgeblazen. Hier, maar ook in de Russische media. De Russen riepen dat er in Nederland geen persvrijheid was en dat het MH17- onderzoek niet deugde. En in Nederland werd gesuggereerd dat ik door de Russen was betaald om onrust te zaaien. Onzin natuurlijk. En dan te bedenken dat ik niet eens naar Oost-Oekraïne ging voor MH17, ik wilde een oprechte reportage maken over het leven van de gewone bevolking in de afvallige gebieden rond Donetsk en Loegansk. 
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu