Regen en een stevige wind tijdens carnaval

Print
Regen en een stevige wind tijdens carnaval

In 2016 was het een regenachtige carnaval Afbeelding: John Peters

Vastelaovendsvierders moeten rekening houden met weinig zon, veel wind en soms ook regen. Zaterdagmiddag valt van tijd tot tijd regen en staat er krachtige zuidwestenwind. Het wordt ongeveer 8 graden na een vrij koude nacht met de temperatuur net onder het vriespunt.

Zondag neemt de regenkans af en ’s middags is het als het meezit droog met af en toe zon. Het waait dan bovendien net iets minder hard. De temperatuur geeft met maxima van 9-12 graden weinig reden tot klagen, ware het niet dat de wind het voor het gevoel veel kouder maakt. De gevoelstemperatuur ligt tijdens carnaval op 2-5 graden boven nul. Tijdens de nachten koelt het af naar 5-7 graden. 

Maandag staat in het teken van veel regen en blijft het stevig waaien. De middagtemperatuur ligt rond 12 graden. Er is veel bewolking en later op de dag zal het gaan regenen. Dinsdag zal de stevige wind kouder aanvoelen. Het wordt maximaal 8 graden. Er moet er op de laatste carnavalsdag rekening gehouden worden met enkele buien waarbij er ook kans is op hagel.

Bron: Weeronline en Meteo Limburg.