Parkeerfonds voor zoektocht naar Venlose parkeerplaatsen

Print
Parkeerfonds voor zoektocht naar Venlose parkeerplaatsen

Afbeelding: Jurgen Mols

Sint-Annakamp - De gemeenteraad van Venlo stelde woensdagavond 5 ton beschikbaar voor een parkeerfonds om te komen tot extra parkeerplekken aan de oostzijde van de Venlose binnenstad. Ondernemers daar vragen al een jaar om meer parkeerplek voor dat gebied na het sluiten van garage Arsenaal. Die garage wordt gesloopt, zo werd woensdagavond zoals verwacht besloten.

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat in de zoektocht naar alternatieve parkeerplekken wordt samengewerkt met ondernemers en bewoners in de Venlose binnenstad. Het voorstel van D66 en SP om op de plek van garage Arsenaal na sloop een tijdelijke parkeergarage aan te leggen, kreeg geen meerderheid.

Arsenaal wordt een jaar na de sluiting vanwege de slechte onderhoudsstaat dus gesloopt. De gemeenteraad dwong af dat hij actief wordt betrokken bij het maken van plannen voor een nieuwe invulling van het gebied. Verder gaf de raad groen licht om de eveneens gesloten garage Roermondsepoort te repareren zodat die nog maximaal vijf jaar open kan blijven. Roermondsepoort wordt dan net als de andere twee gemeentelijke garages Nolensplein en Maaswaard in de verkoop gezet.

Het dossier parkeergarage ontwikkelde zich afgelopen jaar tot een buikpijndossier voor het Venlose bestuur. Eind vorig jaar stapte wethouder Henk Brauer op toen bleek dat hij al twee jaar weet had van een rapport waarin werd gewaarschuwd voor onveilige situaties in garage Roermondsepoort. Zoals nu is gebleken, ontving de gemeente Venlo de afgelopen jaren verschillende rapporten en adviezen over de onderhoudsstaat van de parkeergarages en renovatieadviezen. De verantwoordelijke bestuurders geven aan zich niet te kunnen herinneren dat die rapporten ooit met hun werden gedeeld. Met uitzondering van de SP wilde geen fractie daar woensdagavond over praten. Wel gaf de raad aan daar op een later tijdstip alsnog over te willen spreken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen