Verstappen-ontdekker Helmut Marko: Max doet mee om de titel

Print
Verstappen-ontdekker Helmut Marko: Max doet mee om de titel

Afbeelding: Jinek

Red Bull-adviseur en talentenscout Dr. Helmut Marko, denkt dat Max Verstappen helemaal klaar is om dit seizoen mee te doen om het kampioenschap. De 72-jarige Oostenrijker heeft er alle vertrouwen in dat het derde jaar van Max in de Formule 1 succesvol kan worden.

"Max is klaar en de auto is klaar", zei Marko gisteravond in het programma Jinek. "Max beschikt nu over meer ervaring. Dit wordt zijn derde seizoen. Met een jaartje meer ervaring én een sterkere auto denk ik dat onze beide coureurs (ook Daniel Ricciardo, red) voor de titel mee kunnen vechten.''

Risico's 
Verstappen werd vorig jaar veelvuldig geroemd, maar zijn agressieve rijstijl werd niet door alle collega's gewaardeerd. Marko ziet dat niet als probleem. "Zijn risicovolle manier van rijden zal in zijn voordeel gaan werken, want de andere coureurs weten nu dat als Max eraan komt, ze voorzichtig moeten zijn en ze niets doms moeten doen omdat hij zeker zal gaan proberen om ze in te halen."

Sexy
Zondag presenteert Red Bull de nieuwe auto waarin Max en Ricciardo het moeten gaan doen dit jaar. Marko wilde nog niet heel veel kwijt over de nieuwe bolide. "De wagen oogt sexy en snel. De auto heeft een agressief uiterlijk en volgens de data en informatie die we hebben, ziet het er goed uit. Renault heeft ons meer vermogen beloofd voor de start van het seizoen en rond de GP van Spanje komt er nog een upgrade. We zouden qua vermogen hierdoor dichter bij Mercedes moeten zitten."