Politie hoopt kroongetuige van moord op Sofie te vinden dankzij telefoonmast

Print
Politie hoopt kroongetuige van moord op Sofie te vinden dankzij telefoonmast

Afbeelding: Nieuwsblad

Ook één dag na de oproep tot getuigen in de moordzaak op Sofie Muylle (27) blijft de mysterieuze man met de blauwe jas spoorloos.

Op de camerabeelden was eerder te zien dat de man druk telefoneerde op de plek waar het lichaam van de jonge vrouw werd gevonden. “Dankzij controle van het mastverkeer zouden we hem kunnen vinden”, zegt de politie. Het onderzoeksteam van de politie denkt dat de onbekende man weet wat Sofie die avond overkomen is.

Een maand lang leek het alsof het onderzoek naar de moord op Sofie Muylle in het Beglische Knokke muurvast zat. De vrouw werd op 22 januari na een avondje uit dood teruggevonden op het strand. Ze was gewurgd. Tot tweemaal toe deed politie een oproep in de media, met de vraag om hulp. Meestal zonder resultaat.

Veertig tips
Maar met het Belgische opsporingsprogramma Faroek – waarin beelden van veiligheidscamera’s werden getoond van een tiental getuigen die ze willen spreken – zit er weer vaart in de zaak. “Er kwamen veertig tips binnen. Verschillende zijn heel bruikbaar”, klinkt het. “We hebben goede hoop dat we snel verschillende getuigen zullen kunnen identificeren.”

Man met blauwe jas
En ook de zoektocht naar de belangrijke man met de blauwe jas, volgens velen degene die als enige écht weet wat er met Sofie gebeurd is, zou niet hopeloos zijn. Op de beelden is te zien hoe hij – na de vondst van het levenloze lichaam van Sofie – heen en weer loopt op de dijk, druk bezig met zijn telefoon.

Gsm-mast
Er moet dus op dat moment connectie zijn geweest tussen de gsm van de man en de dichtstbijzijnde gsm-masten. Op die manier zou zijn telefoonnummer achterhaald kunnen worden.

Onrustige indruk
Na de vondst van het lichaam van Sofie op de middag, duikt de man met de blauwe tot drie keer toe op in de omgeving van de vindplaats. Zo blijkt uit de camerabeelden die de politie nu verspreid heeft. Getuigen zagen hem ook al om 8.30 uur ’s ochtends op het strand. Hij maakte naar verluidt geen al te rustige indruk en keek schichtig naar de plek waar het lichaam van Sofie lag.

Hoewel de politie de man met de blauwe jas momenteel niet als verdachte wil bestempelen, is ze toch uitermate geïnteresseerd om hem zo snel als mogelijk te spreken. Al blijft de politie heel voorzichtig. “We zijn er zelfs niet zeker van dat het steeds om dezelfde persoon gaat op de beelden."