Topsporters over relatie met ouders: ‘meestal dankzij, soms ondanks’

Print
Topsporters over relatie met ouders: ‘meestal dankzij, soms ondanks’

Afbeelding: ANP

Drie Limburgse (oud-)topsporters vertellen donderdag in De Limburger openhartig over de relatie met hun ouders ten tijde van hun sportloopbaan.

Jesica Blaszka, worstelaarster (brons op het WK 2015). Haar vader was tegelijkertijd haar bondscoach: “Vooral thuis werd het steeds ingewikkelder. Dan bleef hij tijdens het avondeten maar doorgaan wat er misging op de training. Mijn moeder was de bemiddelaar, kwam tussen ons instaan. Zij was het pionnetje dat alles weer repareerde.”

Boterhammen
Roel Brouwers, oud-voetballer van onder meer Roda JC: “Als ik thuiskwam van school, lagen de boterhammen gesmeerd en al klaar zodat ik nog net de bus naar Kerkrade kon halen voor de training. En als ik de bus eens miste, dan brachten mijn ouders me. Mijn vader poetste zelfs mijn voetbalschoenen.” Lachend: „De sporttas moest ik toch zelf dragen.”

Los laten
Bob Schoonbroodt, oud-wielrenner: “Bij de junioren moet wielrennen vooral leuk zijn en dat was het te weinig. We waren te serieus. De belangrijkste tip van Ad Wijnands, mijn eerste trainer, luidde:  ‘Spelenderwijs, Bob. Spelenderwijs’. Die tip hebben we toen te weinig ter harte genomen. Ik ga, als ik ooit kinderen krijg, proberen om meer en eerder los te laten.”

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu