Casa Piano wordt legale zaak

Print
Casa Piano wordt legale zaak

Sergio Klein (links) van Casa Piano protesteert voor het gemeentehuis vanwege een conflict. Afbeelding: Annemiek Mommers

Detailhandel- en horecazaak Casa Piano in Born wordt gelegaliseerd. Dat heeft het stadsbestuur van Sittard-Geleen besloten. Daarmee komt een eind aan vijf jaar strijd over het feit dat de zaak net een paar meter buiten het centrum van Born ligt, wat het bestemmingsplan niet toestaat.

Mede door het opleggen van dwangsommen, die keer op keer door zaakeigenaar Sergio Klein zijn aangevochten, heeft de gemeente geprobeerd de zaak tot sluiting of verhuizing te dwingen. Al die procedures worden nu stopgezet.

Sinds drie jaar huist  ook stichting Tutti Mangiare in Casa Piano. Een sociaal eetproject voor alleenstaanden. De gemeenteraad heeft medio vorig jaar aan gegeven dat die activiteit vanwege de maatschappelijke functie behouden moet blijven.

Bestemmingsplan
Volgens wethouder Ruud Guyt (PvdA) blijkt uit onderzoek van adviesbureau BRO dat het eetproject niet zonder Casa Piano kan bestaan. Dat maakt dat het college van B en W nu instemt het voortbestaan van Casa Piano door ‘een beperkte afwijking van het bestemmingsplan’ mogelijk te maken.

Opluchting
Klein reageert opgelucht. Omdat zijn zaak niet legaal was, heeft hij nooit krediet kunnen krijgen voor de noodzakelijke verbouwingen van zijn zaak. Hij hoopt op korte termijn de keuken te verbeteren, een invalidetoilet te bouwen en mogelijk een jeu-de-boulesbaan aan te leggen in de tuin.

Terugkijken op alle verloren energie en geld door gerechtelijke procedures de afgelopen jaren, wil hij niet. “Ik wil alleen nog maar vooruit kijken.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →