Middelbare scholen verhuizen naar Groene Loper

Print
Middelbare scholen verhuizen naar Groene Loper

Het gebouw van het Porta Mosana College aan de Oude Molenweg in Maastricht dat volgens de plannen op termijn vervangen wordt door nieuwbouw. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht - De Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs hoopt binnen vijf jaar het middelbaar onderwijs in Maastricht op en rond de Groene Loper te clusteren.

De belangrijkste reden is om betaalbaar onderwijs op maat te kunnen bieden. Daarnaast is de omgeving van de Groene Loper het best per openbaar vervoer bereikbaar en geldt deze omgeving als een van de weinige plekken in Maastricht waar nog veel aanwas van nieuwe leerlingen zal ontstaan.

Zes locaties
LVO biedt op dit moment onderwijs op zes verschillende locaties: aan de Eenhoornsingel, de Noormannensingel, Terra Nigrastraat, de Bemelergrubbe, de Oude Molenweg en de Nijverheidslaan.

De bedoeling is om het vmbo-onderwijs te blijven clusteren aan de Bemelergrubbe, het vhbo-onderwijs op termijn louter onder te brengen aan de Noormannensingel en voor VWO- en gymnasiumleerlingen nieuwbouw te creëren op en nabij de Groene Loper.

Expertisecentrum
Voor het speciaal onderwijs komt er een expertisecentrum aan de Eenhoornsingel in Maastricht-West.

Van de zes huidige gebouwen worden de Bemelergrubbe en de Noormannensingel op korte termijn gerenoveerd en komt alleen het Porta Mosana-gebouw aan de Molenweg te vervallen.

Masterplan
Voorzitter Guido Beckers van de centrale directie van LVO benadrukt dat het nog om een visie gaat die dit jaar zijn beslag moet krijgen in een masterplan.

Lees voor meer informatie De Limburger van vrijdag

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →