Artikel 1 van Simons voor de rechter gedaagd

Print
Artikel 1 van Simons voor de rechter gedaagd

Afbeelding: ANP

Artikel 1, de politieke partij van Sylvana Simons, is voor de rechter gedaagd door Antidiscriminatiebureau Radar/Art1. Het bureau wil dat Simons een andere naam kiest voor haar partij.

De Stichting Expertisecentrum Discriminatie te Rotterdam voert al meer dan tien jaar zijn activiteiten uit onder de naam Art.1, dat standaard voluit wordt uitgesproken als 'artikel 1'.

Merkrechten
Art.1 beschouwt de naam van Simons' partij als 'een inbreuk op zijn merkrechten, die bovendien leidt tot een aantasting van de neutrale niet-politieke positie, die noodzakelijk is voor het functioneren van het kenniscentrum en de antidiscriminatiebureaus'.

Meerdere pogingen zijn gedaan om de zaak in overleg met Simons te regelen, meldt het bureau. Die zijn echter mislukt. ,,Het is hierdoor onvermijdelijk dat de rechter zich gaat buigen over de inbreuk op het merkrecht van Art.1'', zo laat het bureau weten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →