Rechter helpt Paay: beladen rechtszaak achter gesloten deuren

Print
Rechter helpt Paay: beladen rechtszaak achter gesloten deuren

Patricia Paay over gelekte sekstape bij Jinek. Afbeelding: KRO

De rechtszaak tussen Patricia Paay en haar voormalige zakenpartner Maarten Oostvogel vindt maandag om 11 uur achter gesloten deuren plaats in de rechtbank in Haarlem. De rechter vindt de privacy van Paay na alle commotie rond haar seksfilmpjes belangrijker dan de openbaarheid.

Oostvogel en Patricia Paay hebben al langer een zakelijk conflict. De diva gaf de textielondernemer toestemming om haar naam te gebruiken voor een pantylijn. Hij stelt al gebroken te hebben met Paay die echter toch geld wil zien.

Veelbesproken
De zaak is nog meer beladen, omdat zij vorige week bij de talkshow Jinek haar vermoedens uitte dat Oostvogel die in Lijnden twee huizen verder woont, iets te maken zou hebben met de verspreiding van de veelbesproken seksfilmpjes. Oostvogel is daar woest over en ontkent. 

Privacy
Bijna alle rechtszaken zijn in principe altijd openbaar. Patricia Paay had zelf via haar advocaat woensdag een verzoek ingediend om het juridische gevecht achter gesloten deuren te laten plaatsvinden, om privacyredenen. De rechter gaat daarin mee.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →