Wekelijks over de A73, de weg waarop haar zoon stierf

Print
Wekelijks over de A73, de weg waarop haar zoon stierf

Afbeelding: Peter Schols

Voor het onvoorstelbare verdriet van een verongelukt kind kun je je niet verstoppen. Dat weten Janine en Danny Vilters maar al te goed. Zij verloren op 14 juni 2015 hun zoon Beau, een veelbelovend voetbaltalent van VVV. Na een jaar relatieve afzondering koos moeder Janine ervoor om de laatste grote horde in de rouwverwerking te nemen. Met een baan in De Koel, bij VVV.

Het huis van de familie Vilters ligt achter sportpark De Wolfsberg van SHH, de trots van Herten. Naast de voordeur prijkt het bordje met de namen Danny, Janine, Loek, Goof, Toss en Beau. De laatstgenoemde, Beau, mag er dan niet meer zijn in persoon, zijn aanwezigheid wordt in huize Vilters nog altijd gevoeld en gekoesterd. In de gamekamer en in de hal prijken portretten van de eerstgeborene, die zo ruw uit het leven werd gerukt na een noodlottig verkeersongeval.

Blijvend verdriet
Het is een blijvend verdriet dat op allerlei momenten en plekken opborrelt. Tijdens het gesprek en nog elke keer als ze na haar werk bij VVV naar huis rijdt, huilt Janine Vilters (45). In de keuken en het spelershome van De Koel bereidt ze samen met Renate Bosch de lunch voor de A-selectie. Daarna wacht telkens de A73, de autosnelweg waarop haar zoon het leven liet.

Kracht
Toch heeft de moeder van Beau (haar oudste zou nu 19 jaar zijn), Goof (18), Loek (16) en Toss (14) er welbewust voor gekozen twee dagen in de week te werken in Venlo. „Ik kom er regelmatig, want onze zoon Loek voetbalt ook bij VVV in de jeugd. Dan kan ik me net zo goed nuttig maken. En de spelersgroep geeft me kracht en plezier. De twee beste vrienden van Beau, Evren Korkmaz en Lugman Bezzat, zitten bij de selectie. Die komen nog altijd bij ons over de vloer.  Het is een fijne groep met goede jongens. Ik hoop echt dat ze kampioen worden, maar liever niet op 17 april na VVV - Emmen, want dat is de verjaardag van Beau.”

 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu