Kettingreactie tegen Tihange zoekt een ton

Print
Kettingreactie tegen Tihange zoekt een ton

In Maastricht werd al eerder massaal geprotesteerd tegen de kerncentrale in Tihange. Afbeelding: Roger Dohmen

Op zondag 25 juni kunnen 60.000 mensen een 90 kilometer lange ketting vormen tussen Aken en Tihange. Daarmee willen ze aangeven dat de onbetrouwbaar geachte kerncentrale in het Waalse plaatsje zo snel mogelijk dicht moet.

Maar de organisatie van zo’n menselijke slang, die drie landen doorkruist, is een fikse opgave. Volgens een ruwe schatting is er tenminste 100.000 euro nodig om een en ander goed te kunnen regelen.

Bussen
Denk maar aan het aanvragen van vergunningen, drukwerk, het huren van bussen om actievoerders naar hun plek in de ketting te brengen en het inschakelen van professionele campagnevoerders.

Ketting
Donaties en sponsors zijn welkom. Op de website www.chain-reaction-tihange.eu/nl/ kunnen mensen zich aanmelden om deel uit te maken van de ketting. Dat kunnen individuen zijn, maar liever nog ziet het comité dat zich grote groepen, clubs of verenigingen opgeven. 

Vrijdag in De Limburger een uitgebreid artikel over de Kettingreactie tegen Tihange

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →