Bijstandsmoeder wint loterij en zet ex op zijn plek

Print
Bijstandsmoeder wint loterij en zet ex op zijn plek

Beverley Doran. Afbeelding: AD/PR

Tot nu toe had ze weinig geluk: de Britse Beverley Doran (37). Ze leefde de afgelopen jaren noodgedwongen van een bijstandsuitkering en moest in haar eentje de zorg dragen voor haar vier kinderen, waarvan twee met een beperking. Maar vorige week keerde het tij. Ze won 17 miljoen euro. Van één ding is ze zeker: haar ex-man kan fluiten naar de jackpot.

Beverly besloot vorige week haar geluk te beproeven in de EuroMillions jackpot. Nadat ze eerder al eens 60 euro gewonnen had, hoopte ze dat het geluk ook nu weer aan haar kant zou staan. Het bleek een juiste inschatting: de door haar gekozen nummers waren goed voor een winst van 14,5 miljoen pond; ruim 17 miljoen euro. 

Huurwoning kwijt
Dat Beverly van doorpakken weet, blijkt wel uit wat ze in een week allemaal voor elkaar heeft gekregen. Ze heeft direct na de winst haar uitkering stopgezet en haar sociale huurwoning ingeruild voor een ruimer huis voor al haar kinderen.

Vier kinderen
Tegen de Britse krant The Mirror vertelt ze: ,,Ik heb altijd alle eindjes aan elkaar moeten knopen. Ik heb mijn baan op moeten zeggen om voor mijn kinderen te zorgen, en moest rondkomen van zo'n 380 euro per week". Als klap op de vuurpijl was geluk in de liefde haar ook niet gegund: haar man Sean verliet haar zo'n zeven maanden geleden, en liet haar alleen met haar vier kinderen, waarvan hij van drie de vader is. 

Platzak
Nadat Beverly de sociale dienst had gebeld om haar uitkering stop te zetten, besloot ze direct om nóg een telefoontje te plegen: eentje naar haar ex-man. Die plaatste daarna een niet mis te verstaan berichtje op Facebook. ,,Mijn ex heeft de lotto gewonnen vorige week en ze heeft me verzekerd dat ik er geen cent van zal zien. Vraag me dus ook niet om een lening of om ergens in te investeren. Ik ben platzak en ik zal dat altijd zijn."