College Landgraaf met vijf wethouders

Print
College Landgraaf met vijf wethouders

Afbeelding: Logo

Landgraaf heeft een nieuw college. Dat liet formateur Andy Dritty donderdagavond weten. Het wil aan de slag met vijf wethouders.

De meest opvallende voordracht is die van CDA’er Ramon Lucassen, tot voor kort wethouder in Nuth. Het college in die plaats werd naar huis gestuurd vanwege de voorgenomen herindeling van Nuth met Onderbanken en Schinnen. Landgraaf moest een nieuwe college formeren vanwege trammelant over een aanstaande fusie van die gemeente met Heerlen.

De nieuwe coalitie bestaat uit drie partijen, GBBL, CDA en Pro Landgraaf. GBBL levert drie wethouders en het CDA twee. Coalitiepartner Pro Landgraaf, met een zetel in de raad, blijft zonder wethouder. De drie partijen hebben, zoals verwacht, afgesproken zich vol in te zetten voor de zelfstandigheid van Landgraaf.

Het nieuwe college telt drie wethouders die niet in de gemeenteraad zitten, onder wie Lucassen. De tweede wethouder voor het CDA wordt Marlies Driessen. Zij was al wethouder in het vorige college. GBBL draagt twee wethouders voor die niet uit de raad komen. Het is Christian Wilbach. In de gemeenten Echt-Susteren, Stein en Roermond bekleedde hij managementfuncties. John Ringens treedt ook voor GBBL toe tot het college. Hij werkte jarenlang in de kinderopvang. De derde wethouder voor die partij wordt Freed Janssen. Hij is nu raadslid, maar was eerder al wethouder.

De benoeming van de vijf wethouders kan pas plaatsvinden als de gemeenteraad akkoord gaat. Dat gebeurt naar verwachting 6 maart tijdens de raadsvergadering.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →