Tweede Kamer wil snel duidelijkheid Nedcar

Print
Tweede Kamer wil snel duidelijkheid Nedcar

Afbeelding: MCM PRODUCTIONS

Binnen een paar maanden moet duidelijk zijn hoe de spoorlijn bij Nedcar in Born kan worden betaald. De Tweede Kamer heeft gisteravond ingestemd met een motie van CDA en PvdA waarin de regering wordt opgedragen om in de Voorjaarsnota met een plan te komen.

VVD-minister Melanie Schultz van Haegen zei eerder dat ze die termijn te krap vindt, toch stemde de Kamer in. 

De provincie trekt twintig miljoen uit voor het spoor en de railterminal bij de autofabriek en vraagt het Rijk hetzelfde te doen. Meerdere ministeries zijn bij het project betrokken, maar tot nu toe heeft alleen het Ministerie van Infrastructuur en Milieu enkele miljoenen toegezegd. 

Onlangs heeft de provincie de ruimtelijke procedure rondom de aanleg van het spoor naar zich toegetrokken. De gemeenteraad van Echt- Susteren is niet blij met de manier waarop dit is aangepakt. Daarom heeft de politiek gisteren in een brief aan Gedeputeerde Staten een aantal voorwaarden gesteld. Geëist wordt onder andere dat het gemeentebestuur nauw betrokken blijft, dat milieueffecten onderzocht worden en dat er zorgvuldig naar compensatiemaatregelen gekeken wordt. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →