Carnavalsvereniging mag wagen niet afbouwen vanwege drugslab

Print
Carnavalsvereniging mag wagen niet afbouwen vanwege drugslab

Afbeelding: Facebook

De vondst van een drugslab donderdagochtend in het Brabantse Leende betekent een grote klap voor carnavalsvereniging De Lolmakers. Hun wagen in aanbouw staat in een loods op het terrein van het drugslab. Er mag van de politie niet verder gebouwd worden.

„Dit is mooi klote”, laat Marcel Smits van de Lolmakers donderdagavond weten. „We leggen de laatste hand aan onze wagen. We zijn nog niet klaar. En nu mogen we niet verder. De hele zaak is afgesloten. Ik ben boos en verrast over wat er allemaal aan de hand is. We kennen de eigenaren van de loods goed, maar hebben nooit gemerkt dat er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen.”

Niet meer bouwen
Toen Smits op zijn werk hoorde wat er aan de hand was, gooide hij direct een lijntje uit naar burgemeester Paul Verhoeven. Die vertelde de carnavalsvereniging donderdag dat ze op zijn vroegst vrijdag 24 februari weer de bouwhal in mogen. „Als het tegen zit wordt dat zelfs pas zaterdagochtend”, verzucht Smits. 

Het staat volgens hem vast dat de optocht van Maarheeze die zaterdag op het programma staat niet meer gehaald wordt. „We moeten nog teveel doen.” Smits houdt zijn hart vast voor de optocht in Leende zelf op zondag 26 februari. „We gaan met de hele club om de tafel om te kijken wat we nog kunnen doen.” 

Prijzen
De Lolmakers maken al vijf jaar gebruik van een bouwhal in Leende en zijn al jarenlang een vaste waarde van de carnavalsoptochten in Maarheeze en Leende. Vorig jaar vielen ze daar met hun wagen in de prijzen. Ook in Budel belandde ze op de hoogste trede van het ereschavot. Ze schreven daarmee geschiedenis door als eerste Leendse carnavalsvereniging de Budels optocht te winnen.

De politie dacht donderdagochtend een hennepkwekerij op te rollen. Die werd ook gevonden in een oplegger van een vrachtwagen die op het terrein stond. Planten stonden er echter niet in.

Agenten roken ter plaatse een typische geur die zij in verband brachten met een mogelijk drugslab. Het bleek te gaan om een groot en professioneel lab in één van de loodsen op het terrein. Er kon zowel XTC als amfetamine geproduceerd worden. Er zijn drie personen aangehouden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →