Dief wilde over politieauto springen en raakte gewond, zes aanhoudingen

Print
Dief wilde over politieauto springen en raakte gewond, zes aanhoudingen

Afbeelding: Nederweert24

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie zes dieven aangehouden na een ladingsdiefstal op industrieterrein Rozenbol in Beringe. Eén van de dieven raakte bij de achtervolging gewond.

Rond middernacht sneden de dieven zeilen van vrachtwagens open. Daarna hevelden ze de goederen over in een busje.

Achtervolging
Toen de agenten het busje tegemoet reden stapten drie personen uit en renden weg. De politie zette hierop een achtervolging in. Twee personen werden door de agenten aangehouden.

Motorkap
Eén van de drie verdachten rende weg in de richting van een andere politieauto. Omdat de wagen zijn weg blokkeerde sprong de dief via de motorkap over de auto. Na een korte achtervolging kon ook deze verdachte door de politie worden aangehouden.

Tijdens zijn vlucht raakte de verdachte gewond aan zijn hoofd. Per ambulance is de man in eerste instantie naar het ziekenhuis gebracht voor controle en later naar het politiebureau.

Tweede auto
Vermoedelijk heeft een tweede auto bij de ladingdiefstal op de uitkijk gestaan. Agenten zagen een vierde verdachte in die auto stappen waar nog twee personen inzaten. Ook deze drie personen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal. |

Zes verdachten
In totaal zijn er zes verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mannen komen uit Eindhoven en Geldrop en zijn tussen de 23 en 35 jaar oud. 

De politie onderzoekt de zaak en bekijkt ook of deze verdachten verantwoordelijk zijn voor meerdere ladingdiefstallen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →