‘De Verstappens slaan elkaar soms op de bek en zitten volgende dag weer aan de koffie’

Print
‘De Verstappens slaan elkaar soms op de bek en zitten volgende dag weer aan de koffie’

Max Verstappen in de mini-kart, met vader Jos en opa Frans Afbeelding: Foto privé-bezit familie Verstappen / De Limburger

Hij ziet zichzelf niet als de voorzitter van de fanclub van Max Verstappen, maar kan wel grenzeloze bewondering hebben voor de prestaties van de Limburgse Formule I-sensatie.

In een uitgebreid interview in De Limburger dat zaterdag verschijnt schildert voormalig autocoureur en tv-analist Jan Lammers (60) zijn bijzondere verhouding met Max en diens vader Jos.

,,In de familie Verstappen slaan ze elkaar af en toe op de bek en de volgende dag zitten ze aan de koffie. Dat is mij niet vreemd. Ik heb mijn leven lang gekickbokst en aan tai chi gedaan. Ik heb ook geen glazen kaak.”

Lees ook: Verstappen maakt dinsdag eerste meters in nieuwe Red Bull

Lammers vertelt in de krant ook over de hoogte- en dieptepunten in zijn leven. Nadat zijn carrière niet de grote titels had opgeleverd waarop hij had gehoopt, vond hij zijn balans terug via zelfhulpboeken. ,, Ik heb geleerd mijn gedachten te beheersen. Ik kan daardoor mislukkingen van me afzetten en blij zijn met wat ik wél heb.”

Elk weekeinde publiceert De Limburger ‘Het grote zaterdaginterview’, waarin prominente (oud-)sporters uitgebreid worden ondervraagd. De aftrap was vorige week met Jorrit Hendrix, die openhartig sprak over zijn situatie bij PSV, waar hij elk jaar weer voor een basisplaats moet vechten. Later volgen onder anderen tennisster Demi Schuurs, voormalig olympisch zwemkampioene Ada Kok en Tourheld Peter Winnen.