Mogelijk geen Cauberg in nieuwe profkoers

Print
Mogelijk geen Cauberg in nieuwe profkoers

Afbeelding: De Limburger

De nieuwe profkoers Velon Pro Cycling Series (PCS), een prestigieus driedaags experiment in Zuid-Limburg, gaat zeer waarschijnlijk toch niet over de Cauberg. De organisatie wil de tweede etappe, een afvalrace over tien ronden over deze beroemde helling in Valkenburg laten verrijden, maar de gemeente heeft twijfels.

“We hebben bij de organisatie en de gemeente Sittard-Geleen, kartrekker van deze wedstrijd, de voordelen en nadelen neergelegd”, legt wethouder Jan Vermeer uit. Volgens de wethouder zijn er al veel activiteiten inValkenburg in die periode en moet er voorzichtig worden omgesprongen met het aantal evenementen op de Cauberg.

Bronnen melden dat al besloten is dat Valkenburg zich financieel (circa 150.000 euro) en sportief terugtrekt uit het project, maar daar gaat wethouder Vermeer niet op in. ,,We laten de communicatie over aan Sittard-Geleen en de wedstrijdorganisatie.” Het epicentrum van deze driedaagse (2, 3 en 4 juni) ligt in de Sportzone in Sittard-Geleen.

De organisatie, in handen van Emiel Frambach, wil inhoudelijk niet reageren en verwijst naar de presentatie op woensdag 1 maart. “Daar worden alle details bekendgemaakt”, aldus Frambach. Ook de provincie, die verspreid over drie jaar 1 miljoen euro in de wedstrijd investeert, wil niet reageren.

Volgens bronnen is de gemeente Vaals nu in beeld is als gastheer voor de tweede rit. In die gemeente liggen onder meer de Vaalserberg, de Pas van Wolfhaag, Camerig en de Vijlenerberg. De eerste etappe (sprintkoers) en derde etappe (ploegentijdrit) worden in de omgeving van de Sportzone afgewerkt.

Lees meer in De Limburger van zaterdag