Drugspand America terecht gesloten

Print
Drugspand America terecht gesloten

Afbeelding: ANP

Burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas heeft in 2015 terecht de tijdelijke sluiting van een drugspand in America gelast. Tot dat oordeel komt de Raad van State.

In de woning aan de Zwarteplakweg  werden tijdens politiecontroles in 2014 en 2015 gedroogde henneptoppen aangetroffen in de slaapkamer, op de zolder en in een oude caravan.  Het ging in totaal om 550 gram.

Muntgeld
Ook werden grote hoeveelheden muntgeld, zakjes waarin wiet en hasj in het drugscircuit worden aangeboden en afval van een xtc-lab gevonden.

Veroordeeld
De eigenaar en bewoner van het pand wees erop dat de politie hennepresten heeft gevonden die dateren uit 2009, toen in zijn woning een hennepdrogerij werd ontdekt. Hij werd daarvoor veroordeeld. Volgens de bewoner is de politie destijds vergeten de henneptoppen mee te nemen. Het zou gaan om oude, onverkoopbare hennep. Volgens de Raad van State, de hoogste bestuursrechter in Nederland, ging de burgemeester terecht tot sluiting over omdat in een jaar tijd diverse malen ‘handelshoeveelheden’ hennep zijn aangetroffen.  

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen