'Maastricht krijgt tophotel met internationale allure'

Print

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Het gerucht ging al maanden rond. Het pand van muziekschool Kumulus in Wyck zou in beeld zijn voor ombouw naar hotel in het topsegment. Gisteren kwam de bevestiging.

De ligging is top, op loopafstand van zowel het oude stadshart als het NS-station. Bij de Maas bovendien. In een wijk - Wyck - in opmars. Waar de gemeente in de maag zit met overbodig vastgoed: de muziekschool van Kumulus en het conservatorium, een voormalig zusterhuis van de franciscanessen uit 1932 aan de Sint Maartenspoort. 

Internationale hotelketen
Het hotel zal geëxploiteerd worden door een vooraanstaande internationale hotelketen in het topsegment. De verwachting daarbij is dat minimaal de helft van haar gasten een internationale achtergrond heeft; hét segment waar de stad Maastricht graag een groei in ziet.

De gemeente Maastricht en Zuyd Hogeschool hebben deze week een intentieovereenkomst getekend met initiatiefnemer HLDI en bouwconcern Van Wijnen voor de ontwikkeling van het tophotel met 110 kamers langs de Maas.Exclusieve faciliteiten
Ook zal het hotel beschikken over diverse exclusieve faciliteiten, zoals een kwaliteitsrestaurant, een Café bar, een uitgebreide Spa & Wellness en enkele meeting rooms. Daarnaast is de initiatiefnemer met de gemeente in gesprek over de aanleg van een terras aan de Maas, hetgeen ook een welkome aanvulling zal zijn voor inwoners van Wyck.

Locatie
Het hotelinitiatief is voorzien in de gebouwen van het Jazz Conservatorium aan de Franciscus Romanusweg en de muziekschool Kumulus aan de St. Maartenspoort. Voor beide organisaties wordt gezocht naar alternatieve huisvesting. Op korte termijn zal door de initiatiefnemers een informatiebijeenkomst voor omwonenden worden gehouden. Naar verwachting zal in de zomer van 2018 daadwerkelijk gestart worden met het verbouwen van de panden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →