Kind honderden meters meegesleurd aan auto: geschrokken automobilisten ontwijken nipt

Print
Kind honderden meters meegesleurd aan auto: geschrokken automobilisten ontwijken nipt

Afbeelding: Istock

Een kind is vrijdagmiddag in Tilburg enkele honderden meters meegesleurd aan de spiegel van een auto. Toen de zevenjarige uiteindelijk moest loslaten, konden auto's het kind maar net ontwijken. Het jongetje is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het kind was overgestapt van de auto van de moeder in de auto van de vader. Althans, dat was de bedoeling.  Doordat de vader ook bezig was met een ander kind in de auto, had hij toen hij wegreed niet door dat de zevenjarige aan de autospiegel was gaan hangen.

Over een afstand van enkele honderden meters werd het kind meegesleurd. Het zich niet langer vasthouden, liet los en rolde over het wegdek. Automobilisten die er achteraan reden gingen vol in de remmen en konden het kind én elkaar maar ternauwernood ontwijken. Pas een eindje verderop kreeg de vader door dat zich iets had afgespeeld achter zijn auto en stopte.

Een ambulance heeft het kind daarna met de lichte verwondingen die het door de val opliep overgebracht naar het ziekenhuis. Een opgeroepen traumahelikopter werd even later afgebeld.