Slachtoffers verkrachter België melden zich

Print
Slachtoffers verkrachter België melden zich

Afbeelding: HBVL

Een man uit Belgisch Limburg die wordt verdacht van het oplichten, aanranden of verkrachten van negentien vrouwen, heeft hoogstwaarschijnlijk meer slachtoffers gemaakt. De politie riep slachtoffers eerder deze week op zich te melden. Er kwamen dertig meldingen binnen, waaronder drie ,,concrete’’ aangiften, liet het Openbaar Ministerie in Hasselt vrijdag weten.

De man zit sinds vorig jaar september in voorarrest en weigert iets te zeggen. De verdachte, die zich onder meer ‘Raf’ noemde en actief was in heel Vlaanderen, benaderde zijn slachtoffers via datingsites. Nadat hij hun vertrouwen had gewonnen maakte hij een afspraak en verdoofde de vrouwen met drank, drugs of een slaapmiddel. Vervolgens sloeg hij toe.

Uit onderzoek naar zijn telefoon is gebleken dat de vermeende serieverkrachter in elf maanden tijd met 230 verschillende nummers heeft gebeld. Volgens de politie zijn dat allemaal potentiële slachtoffers.

De politie onderzoekt ook verdachte sterfgevallen op een mogelijk verband.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →