Weer carnavalsrel rond familie Kraft

Print
Weer carnavalsrel rond familie Kraft

Afbeelding: Johannes Timmermans

Voor de tweede keer in korte tijd is de familie van Beppie Kraft het middelpunt van een carnavalsrel. Falcon Radio in Valkenburg heeft donderdagavond de live-uitzending van het Auw Wiever Bal gestaakt na een felle botsing met Beppie’s zoon, Rob Knubben.

Het conflict draait om het optreden van DJ Marvin tijdens de pauzes van het Vastelaoves-evenement. Andere jaren verzorgde Falcon Radio op die rustmomenten de muziek. Eigenaar Roger Franssen van Falcon Radio: ,,Ik voel me echt misbruikt. En ik laat me niet langer meer misbruiken”.

Falcon Radio, de lokale publieke zender in Valkenburg, is al zo’n twintig jaar verbonden aan het Valkenburgse Auw Wiever Bal. Radioman Roger Franssen heeft het festijn ook jarenlang gepresenteerd. Sinds enkele jaren is Rob Knubben, eigenaar van Marlstone Events & Entertainment, ook betrokken bij de organisatie. Twee jaar geleden nam Beppie Kraft de presentatie over, dit jaar was het in weer andere handen.

Volgens Roger Franssen is de rol van Falcon Radio de afgelopen jaren steeds verder teruggedrongen. ,,Omdat we een publieke omroep zijn moeten we van het Commissariaat van de Media daadwerkelijk zijn betrokken bij live-evenementen. Maar stuk voor stuk zijn ons vrijheden afgenomen en gisteren is de bom gebarsten”.

Twee weken geleden kreeg Franssen te horen dat DJ Marvin in de pauzes muziek zou draaien. ,,Ik heb toen gezegd: dan doe ik niet meer mee. Dan stop ik er mee en komt er géén live-uitzending. Daarop kreeg ik te horen dat DJ Marvin weer zou worden afgeboekt”.

Lees ook: Carnavalsclub wil Beppie Kraft kwijt

Vlak voor aanvang van de live-uitzending donderdagavond merkte Franssen dat de DJ toch op het programma stond. Rond het podium ontstond een woordenwisseling met Rob Knubben, die de discjockey had geboekt. ,,Ik heb gevraagd: wie is er hier nou eigenlijk de baas? Knubben of de stichting? Knubben zei: ik bepaal wie hier draait. Een lid van de stichting stond er bij maar deed de mond niet open. Knubben heeft het evenement gekaapt. Toen heb ik de stekker er uit getrokken en de live-uitzending beëindigd”.

Lees ook: Carnavalsrel rond Beppie

Rob Knubben: ,,Dat DJ Marvin zou optreden is gewoon een besluit van de organisatie. Maar op de een of andere manier krijg ik daar de zwarte piet voor toebedeeld”.

Meer in De Limburger van zaterdag. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →