Compensatie voor huurders na lek koolmonoxide in Stein

Print
Compensatie voor huurders na lek koolmonoxide in Stein

Afbeelding: Annemiek Mommers

De bewoners van aanleunwoningen in Stein, die vanwege vrijkomend koolmonoxide (CO) vorige maand zijn geëvacueerd, ontvangen van Wonen Limburg huurcompensatie en een onkostenvergoeding

Dat zegt een woordvoerster van de corporatie, die de bewoners al begin deze week toestemming gaf weer naar huis terug te gaan. Ze werden half januari ondergebracht bij familie en in zorgcentrum De Moutheuvel.

Presentje
Behalve dat de bewoners gemaakte onkosten vergoed krijgen en gedurende de periode van afwezigheid geen huur hoeven te betalen geeft Wonen Limburg hen ook een presentje voor het ongemak.

Onwel
Dat begon al met de jaarwisseling, toen de vijf appartementen die boven elkaar liggen moesten worden ontruimd na een CO-alarm. Daarbij raakten een huurder en een zorgverlener onwel.

Alarm
Het alarm ging vervolgens nog twee keer af. Werkzaamheden aan de cv-ketels en centrale installatie voor luchtbehandeling hadden onvoldoende soelaas geboden. Na de derde alarmering besloot Wonen Limburg de complete installatie te vervangen, waardoor de huurders voor langere tijd niet meer in hun appartement konden verblijven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →