'Poolse zusters pikken banen niet in'

Print
'Poolse zusters pikken banen niet in'

Afbeelding: iStock

De angst dat Poolse zusters de banen van Nederlandse vrouwen inpikken, is onterecht. Er zijn veel meer vacatures dan geschikte werklozen.

Dat zeggen arbeidsmarktorganisaties in een reactie op het nieuws dat De Zorggroep in Venlo personeel werft onder Polen in Nederland. Volgens arbeidsmarktadviseur Gerald Ahn van het UWV zijn er tussen de 100 en 150 vacatures in Limburg voor verzorgenden en verpleegkundigen op mbo-niveau 3 en 4.

Beschikbaar
Daartegenover staan 130 werklozen met een geschikte opleiding. Echter, van die groep is om diverse redenen slechts een derde direct beschikbaar.

Open armen
Directeur Leon Lemeer van arbeidsmarktorganisatie Zorg aan Zet is het met Ahn eens. „Laat de Poolse zusters maar met busladingen komen. We zullen ze met open armen verwelkomen.” Ook hij benadrukt dat alle hulp nodig is om te zorgen dat ouderen en gehandicapten nu en straks goed verzorgd worden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →