Verdachte van smokkel 1100 kilo heroïne maandag vrij

Print

Afbeelding: Misdaadjournalist.nl

Fred B. (55) uit Sittard ontkent iedere betrokkenheid bij de import van ruim 1100 kilo heroïne vanuit Iran naar zijn bedrijf op een industrieterrein in Heijen. Dat zegt zijn advocaat Coen van den Heuvel.

De rechter-commissaris in Rotterdam heeft vrijdag bepaald dat B. een eventueel strafproces in vrijheid mag afwachten. Hij komt maandag op vrije voeten. Zijn vijf medeverdachten blijven nog zeker veertien dagen in de cel

68 miljoen euro
De inwoner van Sittard is een van de zes mannen die dinsdag na een inval B’s bedrijf De Nieuwe BV (handel in aardappelen, groente en fruit), zijn opgepakt voor hun rol bij smokkel van de op een na grootste partij heroïne die ooit in Nederland is onderschept. De harddrugs hebben een straatwaarde van 68 miljoen euro. De vijf medeverdachten van B. blijven ook in voorarrest.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

De driugsvangst in Heijen was de op een na grootste uit de historie in Nederland. foto politie

 

In de boeien
B. werd dinsdag op de A73 in de boeien geslagen kort na nadat hij zijn bedrijf dinsdag had verlaten. De politie meldde toen dat hij 57 jaar zou zijn. Dat blijkt niet te kloppen. Kort voor zijn aanhouding viel een arrestatieteam binnen in de gehuurde bedrijfsloods in Heijen.

B. zou daar tegen een ondernemer hebben gezegd dat in hij in Zwitserland woont. Uit gegevens van het Zwitserse handelsregister blijkt dat Fred B. in het Zwitserse Rohrsach inderdaad ook een woonadres heeft. Hij participeert daar in een internationaal handels- en transportbedrijf.

Heroïne
Volgen deskundigen is het is onwaarschijnlijk dat heroïne bedoeld was voor de Nederlandse markt. Er is nauwelijks markt voor in ons land. Vermoedelijk was de 1.100 kilo heroïne bestemd voor Duitsland. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →