CDA-bestuurder opgepakt voor drugsfabriek op erf

Print
CDA-bestuurder opgepakt voor drugsfabriek op erf

Op het boerenerf trof de politie een van de grootste drugslabs ooit in Nederland aan. Afbeelding: Bert Jansen

Een van de grootste Nederlandse drugslabs ooit blijkt op het erf van de penningmeester van het CDA voor regio Heeze Leende Sterksel te staan. Wim van der P. (51) werd donderdag met zijn vrouw en zoon aangehouden in hun boerderij aan de Hoogeindseweg in Leende. De partij heeft hem inmiddels uit zijn functie ontheven en laat weten een royement voor te bereiden.

De politie zocht naar een hennepkwekerij, maar vond toevallig ook een enorm drugslaboratorium. Criminelen maakten in de zeer professionele fabriek dagelijks honderd kilo speed en genoeg MDMA, grondstof voor zo'n miljoen XTC-pillen. De pillen werden elders gemaakt en zijn uiteindelijk al goed voor een dagomzet van 4 à 5 miljoen euro.

In opspraak
CDA-bestuurder Van der P. kwam al eerder in opspraak. In september 2012 brandde op het terrein een stalling met 57 caravans tot de grond toe af.

Brandweermannen vonden koolstoffilters: resten van een hennepkwekerij. Hij was verdachte in de zaak, maar werd uiteindelijk niet veroordeeld. Het CDA vond toen dat Van der P. daarom gewoon partijbestuurder kon blijven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →