VIDEO | Sjoliere Carnaval in Sittard weer geslaagd

Print
Sjoliere Carnaval in Sittard was weer een doorslaand succes. Met dank aan stralend weer en prima muziek.

Apenpakken, berenpakken, ezelspakken, kikkerpakken. Sittardse scholieren zijn dol op  carnavalspakken, warme pakken waar ze zich  van top tot teen in hullen. Liefst eentje met oren en voorzien van een rits. „Om straks gemakkelijk  te kunnen plassen.”

Onder een stralende zon bij een graad of zes en opzwepende klanken van de coverband Noizz, trapten er een paar duizend scholieren  gistermiddag op de Markt van  Sittard carnaval af met Sjoliere Carnaval. Na het achterlaten van zelf meegebrachte drank en het passeren van de veiligheidssluizen direct grenzend aan het marktplein, haalden de meesten meteen de Sjpaspas, het nieuwe betaalmiddel waarop je aan de centrale kassa’s tegoeden kunt storten voor consumpties à 2,30 euro. Een prima nieuw betalingssysteem, zeiden zowel barbediendes als carnavalisten gistermiddag bij aanvang. „Al moet ik heel goed kijken om te zien hoeveel er nou wordt afgeschreven,” zei een carnavaliste in berenpak.  „En ik moet natuurlijk ook zorgen dat ik die pas niet verlies.” 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →