VVV: krachten sparen voor de Boetezitting

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

VVV had vrijdagavond in De Koel de achilleshiel van de gasten gauw gevonden. Al in de zesde minuut was het 1-0 door Vito van Crooij. Na 23 minuten was het duel tussen de koploper in de eerste divisie en de nummer laatst Achilles ’29 al gespeeld na treffers van Sleegers en Seuntjens. Van Crooij scoorde zijn tweede in de 88ste minuut. Eindstand: 4-0.

Het is lang geleden dat er in Venlo op de vrijdag voor vastelaovend een voetbalwedstrijd in De Koel werd gespeeld. Vanwege voor de hand liggende redenen wist VVV de KNVB altijd te vermurwen om een wedstrijd op maandag voor carnaval te plannen of op zijn minst een uitduel op vrijdag. Omdat er uiteraard minder animo in Venlo is voor voetbal op carnavalsvrijdag.

Parade
De supporters staan op de Parade in de stad of in een of ander café rond de Markt om te offeren aan Bacchus. De voetbalgoden zijn rond de drie dolle dagen in Venlo even vergeten. Deze competitiejaargang moest VVV er echter aan geloven. Een duel op carnavalsvrijdag en een levensgrote kans op een carnavalsdip. 

Carnaval
Die dip was vrijdagavond alleen op de tribunes te zien. Van een toeschouwersgemiddelde van ruim 5000 de laatste weken naar 4411. Bijna heel Venlo vierde dus al carnaval. Bijna heel Venlo? Ja, want het was een kleine enclave in De Koel die de inspanningen van VVV op waarde wist te schatten. De elf van trainer Maurice Steijn – na familiebeslommeringen weer op zijn post – startte gedreven aan het duel met hekkensluiter Achilles. Het zou Steijn en de zijnen niet gebeuren dat er na de geconcentreerde overwinning op Volendam punten gemorst zouden worden tegen Achilles.

Polonaise
Dat gebeurde ook niet, want VVV kan alles deze competitie als de ploeg zich ergens echt toe zet. Al in de zesde minuut opende Vito van Crooij het bal: 1-0. Drie minuten later sloot Joey Sleegers aan in de polonaise: 2-0. In de 23ste minuut was het over en sluiten voor de gasten. Ralf Seuntjens stond uiteraard op de goede plek na een slecht verwerkt schot van Clint Leemans: 3-0.

Boetezitting
Vanaf dat moment liet VVV de teugels vieren. Er komt per slot van rekening nog een aardig feestje aan dat zich met een sloot punten voorsprong op de concurrentie goed laat vieren in Venlo. De supporters van de Venlose trots leunden ook achterover, alsof ze zich spaarden voor de Boetegeweune Boetezitting in de binnenstad. VVV verwende de aanhang niet alleen met goals, maar ook met een busdienst van het stadion naar de stad om de aanhang zo fit mogelijk aan de start te krijgen van de drie dolle dagen.

Vastelaovend
Ook de spelers zelf smeten in de tweede helft niet echt meer met hun krachten. Steijn wisselde bovendien al relatief vroeg. Aangever Clint Leemans mocht na 56 minuten gaan rusten. Gedion Zelalem, huurling van Arsenal en geen echte cranavalsvierder, mocht aantreden. Niet veel later begon de vastelaovend ook voor Torino Hunte. Hij werd afgelost door Leandro Resida. Ook Rintaro Tashima kreeg speeltijd. Hij verving Sleegers in de 85ste minuut. Gescoord werd er alleen nog door Vito van Crooij. Hij maakte de 4-0 en is nu clubtopscorer met 11 treffers.