Finn Stokkers opnieuw belangrijk voor Fortuna Sittard

Print
Finn Stokkers opnieuw belangrijk voor Fortuna Sittard

Afbeelding: Pieter van der Woude

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond met 3-2 gewonnen van FC Emmen. Finn Stokkers speelde met twee doelpunten opnieuw een belangrijke rol bij de Sittardenaren.

Fortuna had het zeker in de beginfase lastig in Emmen. Pas na een kwartier spelen kreeg de ploeg van Sunday Oliseh wat meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde na dik twintig minuten in een doelpunt . Emrah Bassan nam de hoekschop en de inlopende Perr Schuurs kon de bal binnen koppen (0-1).

Afgekeurd
Een minuut voor rust leek met een goal van Alexander Bannink van Emmen dan alsnog de gelijkmaker gevallen, maar dat doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Een halve minuut later was het wél raak voor Emmen met opnieuw Bannink: 1-1.

Vijfde treffer
In de tweede helft was het na een kleine tien minuten Emmenaar Josimar Lima die met de 2-1 Fortuna in problemen leek te brengen. Maar nauwelijks een minuut later was Finn Stokkers die, met zijn vijfde treffer voor Fortuna, alweer een einde maakte aan de feestvreugde bij Emmen: 2-2.

Strafschop
Het was daarna opnieuw Stokkers die met nog dik vijf minuten speeltijd voor de tweede keer scoorde. Dankzij een overtreding van Nick Bakker, die Ferry de Regt voor het doel van Emmen hinderde, mocht Stokkers de penalty nemen en schoot de bal links in het doel.