Penn steelt show met Trump-imitatie

Burgemeester Penn-te Strake tijdens de machtsoverdracht in Maastricht.© ANP

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht verzorgde zaterdag een hilarisch optreden tijdens de sleuteloverdracht. Ze imiteerde de Amerikaanse president in de 'buut' 'America First, Maastricht Second'.

Redactie

Als een volleerd cabaretière betoogde Penn-te Strake in navolging van Arjen Lubach waarom het in Maastricht het best toeven is. Na de VS dan...

BouzjiesDe burgemeester - steeds herhalend hoe geweldig het is in de Limburgse hoofdstad - had het onder meer over stadsvader Jan Hoen, die de Heerlenaren ('schooiers' en 'totale losers') bestreed. En over de Onze Lieve Vrouwebasiliek, met de beste 'bouzjies' ter wereld: 'grab them by the bouzjie'.

Beppie CashOm verder te gaan met MVV, 'ons topvoetbalteam'. "Ze spelen in de beste en hoogste Europese competities." Maar dat zijn volgens Penn de 'alternative facts'. Verder heeft de VS 'the White House' en Maastricht 'the Vogelstrous'. En 'friet with saus'. En Johan Straus. "You have Johnny Cash, we have Beppie Cash.

SchaterlachHet leidde tot schaterlachende aanwezigen in theater Bonbonnière, waar de 'Macheuverdrach' dit jaar plaatsvond, omdat het stadhuis wegens restauratiewerkzaamheden niet beschikbaar was. RTV Maastricht registreerde de speech van Penn-te Strake.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal